PSA: Reports of Fusee gelee patched units in the wild

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by jjbredesen, Jul 10, 2018.

  1. tecfreak

    tecfreak GBAtemp Regular

    Member
    2
    Apr 24, 2018
    Germany
    Berlin
    Apparently. You can't patch it after it left the factory but you can patch it during the manufacturing process.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I dont think that this is possible. Once alle the involved fuses are burnt, no one can make changes to the bootROM, not even Nintendo or Nvidia.
     
  2. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Psycho!

    Member
    11
    Aug 6, 2017
    United States
    New York City
    A (slightly) extreme scenario I can imagine is they disassemble the Switch and put it back together.
     
    Memoir likes this.
  3. CreAtor135

    CreAtor135 GBATemp's #1 Nothing

    Member
    6
    Jan 10, 2015
    United States
    Ikeb, Ukuro
    Despite this however, Team Xecuter has released a video showcasing their SX Pro functioning properly on said hardware revision.​



    TX has voiced that they would like the community's help in narrowing down what the actual problem is with these hardware units.
    :arrow: Source
     
    Sillybunnie and ModderFokker619 like this.
  4. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    the fuses would be burnt during manufacturing, once the board is off the production line that's it
     
  5. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Psycho!

    Member
    11
    Aug 6, 2017
    United States
    New York City
    RIP. Maybe Nintendo could pull some wizardry and transfer all of your data into a patched Switch unit :D
     
  6. RAGER

    RAGER GBAtemp Regular

    Member
    1
    Jul 2, 2018
    Russia
    They can swap your mainboard with patched one...
     
  7. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    just brick every old switch and offer free "replacement"
     
    Draxzelex likes this.
  8. V-Temp

    V-Temp GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Jul 20, 2017
    United States
    They'd just replace the entire unit for anything they got if they were that adamant. If you send it in for repair, for example, you may not get the unit back.
     
  9. _Shebang

    _Shebang Advanced Member

    Newcomer
    1
    Dec 14, 2016
    Canada
    This isn't the correct 'revision', note the serial number. All affected units so far have been of the form XAJ7004XXXXXX. Even then, one user has one starting with XAJ700418 and his boots payloads just fine.
     
  10. CreAtor135

    CreAtor135 GBATemp's #1 Nothing

    Member
    6
    Jan 10, 2015
    United States
    Ikeb, Ukuro
    i made that thread like two hours ago, shortly after the information released. It was in "User Submitted News" and was moved here, though admittedly at the time I hadn't known about the margin of error from the reports that had been out at the time. That being said, the current results are not to say that TX's post was made with malice in mind, as there just isn't enough to go off of when determining what a revision unit is and isn't.
     
    comput3rus3r likes this.
  11. stephrk398

    stephrk398 Member

    Newcomer
    1
    May 29, 2018
    United States
    Did you open it first before selling to confirm it wasn't a patched unit?
     
  12. jakkal

    jakkal GBAtemp Maniac

    Member
    9
    Apr 27, 2018
    United States
    ive had my extra one since launch
     
  13. bitteorca

    bitteorca Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 12, 2018
    United States
    I purchased a Switch with the serial number XAW700183***** and I can confirm that payload injection doesn't work.

    Steps to recreate:
    1. Copied the Switch Starterkit root files to the root of my FAT32 SDcard from my PC
    2. Inserted SDcard into Switch, then booted into RCM mode with paperclip jig
    3. Plugged Switch into PC, used Zandig to install the libusbK drivers, confirmed APX came up as a device in device manager
    4. Tried to run the NX bootkit 64-bit executable, the Switch screen remains black and the cmd prompt window displayed some code then counted down from 5 seconds to close the window

    Is it possible that my USB-C cable (came with my phone) is the culprit here or is it likely that I have a patched Switch?
     
  14. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    seems to be a low serial, whats the date code on the switch?

    might be worth trying a different USB port/pc, unfortunately I feel like anyone having troubles with setup at this point are going to be "arrrgh its a patched switch!!!!"
     
    Last edited by gamesquest1, Jul 12, 2018
    RAGER and gnilwob like this.
  15. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Psycho!

    Member
    11
    Aug 6, 2017
    United States
    New York City
    If you had some video documenting the process, it would be easier to critique whether you are doing everything right or if you messed up on one or more of the steps.

    Also, I don't believe the USB cable is the culprit here as your PC was able to detect the Switch as an APX device when it was plugged in.
     
  16. bitteorca

    bitteorca Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 12, 2018
    United States
    Sorry where do I find the date code? I purchased it today

    And I just tried again on my other laptop and the same thing happened
     
  17. gnilwob

    gnilwob GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 16, 2008
    Hong Kong
    Can you try tegrarcmsmash with biskeydump ?
    Go to http://switchtools.sshnuke.net/ to download the files.
    And run this command when you connect your RCM switch to your pc.

    TegraRcmSmash.exe -w biskeydump.bin BOOT:0x0

    Then capture the output on the command line windows and post it here please.

    It should look like this:
    2018-07-13_4-48-11.png
     
    Last edited by gnilwob, Jul 12, 2018
  18. stephrk398

    stephrk398 Member

    Newcomer
    1
    May 29, 2018
    United States
    You going open your next extra? That's my dilemma, I want to sell it as New but want to be absolutely sure it can launch payloads. =/
    Went from "confirmed" to "likely" in the same post. Guess I'll add another grain of salt to my pile.
     
  19. V-Temp

    V-Temp GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Jul 20, 2017
    United States
    Since this is an XAW unit, its very possible our XAJ expectations for serial do not match up, so do keep that in mind.
     
  20. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    yeah, would be the first US model (I assume) that has the new patches
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice